Introduktion

Det finns olika inställningar som kan göras för Entreprenören. De inställningar som Entreprenören kan göra själv och de inställningar ni som Administratör kan göra. Desto fler uppgifter som är ifyllda desto enklare blir det sedan att använda systemet. Vissa uppgifter som t ex BG-nummer krävs för att Entreprenören ska kunna skapa en kundfaktura o.s.v.

Flera av dessa uppgifter kan ni som Administratör fylla i om nu inte Entreprenören vill bemöda sig med detta eller inte kan.

Entreprenörens inställningar:

• Namn (för och efternamn)
  • E-post
  • Telefon
  • Adress
  • Postnummer
  • Postort
  • Företagsnamn
  • Organisationsnummer
  • Föredragen valuta
  • Momsintervall (månad, kvartal, år)
  • BG/PG-nummer
  • Timtaxa

Administratörens inställningar

När ni som Administratör kopplar er med en Entreprenör är det främst följande uppgifter som det är viktigt att ni fyller i:

• Kategorier (d.v.s. vilka konton som Entreprenören ska kunna välja mellan i appen)
  • Betalsätt (d.v.s. vilka olika bankkonton, företagskort o.s.v. Entreprenören ska kunna välja mellan i appen)
  • Bokföringsmetod
  • Momsperiod

Som Administratör kan ni även skapa kontogrupper som ni sedan kan använda som standarder. Som exempel kan ni skapa en intäktskontogrupp som heter ”IT-konsult” där ni skapar en kontoplan för just den målgruppen och som ni sedan använder till alla IT-konsulter ni har som kund.