Ändring av förinställda konton

Vill man ändra på förinställda konton kan man göra enligt något av sätten nedan:

1. Välja en befintlig kontogrupp
  2. Skapa en egen kontogrupp och sedan välja den (se exempel senare i texten).
  3. Använda en befintlig kontogrupp som bas, men lägga till/ta bort konton. Så fort man börjar göra ändringar kommer kontogruppen automatiskt byta till "Anpassad" i listningen.

Exempel för att skapa ny kontogrupp

För att skapa en ny kontogrupp, välj först om det ska vara en Utgiftskontogrupp, Intäktskontogrupp eller Betalningskontogrupp. Detta görs under fliken Kontrollpanel. Lägg till med pluset som jag markerat längst ner i Bild 1.

Bild 1

Kom på ett bra namn för kontogruppen och börja sedan fylla på med konton. Har man redan andra kontogrupper sedan tidigare kan man välja bland befintliga konton i konto-poolen genom att klicka längst till höger i urvalsfältet. Saknas kontot i konto-poolen skapar du det i formuläret längst ned. När allt är klart, klicka på Skapa kontogrupp.

Bild 2 - Skapa ny kontogrupp.

Som ett sista steg, gå till respektive Entreprenör och välj rätt kontogrupp. Nu borde den nyss skapade kontogruppen dyka upp i listan om allt gjorts korrekt. Välj rätt grupp och klicka på Uppdatera.

Bild 3 - Välj den nyskapade gruppen.