Exportera SIE-fil

En av huvudidéerna med att använda Mr Shoebox är att det på ett smidigt och effektivt sätt ska gå att säkerställa att samtliga underlag som krävs för att bokföra en period är komplett.

I Mr Shoebox kan ni sätta följande statusar:

• OK
  • FEL
  • Makulerad
  • PREP (preparerad – syns inte för kund)

Ni väljer så klart själva när en händelse ska anses som OK, Felaktig, makulerad o.s.v. För att kunna exportera en händelse eller flera från Mr Shoebox krävs att händelsen är ”OK:ad” d.v.s. att den har statusen OK.

Vår rekommendation är därav att kriteriet för att vara OK är – när en händelse är komplett för bokföring d.v.s när följande är på plats:

• Titel (beskrivning)
  • Datum
  • Betalsätt (konto)
  • Valuta
  • Kategori (konto)
  • Totalbelopp
  • Moms
  • Bild (en bild, pdf o.s.v. på verifikationen)

När detta är gjort exporterar ni en SIE-fil.

Gör så här:

1. Klicka på kundens namn så att ni ”kommer in” på dennes händelser.

1. Därefter klickar ni på denna symbol

1. Klicka på den mittersta fliken ”Händelse Nr” och fyll i intervallet på de händelser ni vill ska ingå i SIE-filen och därefter klicka på knappen ”Validera”.

2.  Om det ser ut som ni tänkt – klicka på den gröna knappen ”Hämta SIE-fil”. Filen laddas ner på er dator och resten är historia…