Betalsätt

Betalsätt är olika konton som Entreprenören använder för att både hantera likvida intäkter och kostnader. Betalsätt är helt enkelt olika bankkonton, företagskort o.s.v. Fråga Entreprenören vilka bankkonton de har (t ex transaktionskonto, sparkonto, företagskort o.s.v.) och därefter lägger du till dem i systemet. Dessa kommer sedan finnas tillgängliga i appen för Entreprenören under ”Betalsätt” när de t ex registrerar ett kvitto vid inköp.

Gör så här:

1. Gå in på kundens kundkort.
  2. Klicka på ”Ändra i nytt fönster” brevid fältet för ”Betalningskontogrupp” så kommer du till denna vy

De konton du skapar här är de konton som er kund får som alternativ i appen under ”Betalsätt”.

1. Fyll i det kontonummer du vill ha med i rutan för ”Konto”. T ex 1930 (Bankkonto).
  2. I rutan för ”Namn” skriver du in namnet på kontot T ex SEB Sparkonto. Eftersom det är just detta ”namn” som kunden kommer att se som ett alternativ i appen (kunden ser inte själva kontonumret) – kan du välja något som kanske passar kundens språkbruk bättre t ex istället för ”Företagskortet” kan ni skriva ”Guldkortet”.
  3. Klicka sedan på den gröna knappen ”Skapa nytt betalkonto”
  4. Sedan upprepar du detta till dess att tillräckligt med konton finns upplagda och sedan klickar du på den blåa knappen ”Uppdatera betalkontogrupper”.

Nu är du klar!