Importera kontoutdrag

Be kunden skicka in (maila) ett kontoutdrag för varje bankkonto i excel-format för perioden (alternativt att ni laddar ner det själva om ni har tillgång till bankkontot).

Öppna upp kunden i Mr Shoebox och klicka på denna symbol längst upp på sidan:

Importera kontoutdraget i Mr Shoebox genom att klicka på plustecknet strax under ”Logga ut”-knappen:

Klicka på ”Välj fil” och hämta kontoutdraget. Därefter väljer du datumformatet som kontoutdraget har.

Välj det konto (t ex 1930) som motsvaras av kontoutdraget genom att klicka på raden/pilen och välj i scrolllistan.

Avmarkera de rader som du inte behöver importera genom att klicka på de blå bockarna lägst till vänster.

Det är viktigt att inga andra rader än kontohändelseraderna är med. Då ser det t ex ut så här:

Därefter väljer du vilka kolumner du vill ha med (du kan ha med max 3 kolumner; Datum, Titel och Belopp).

Nu är det bara att klicka på ”Ladda upp fil”

Nu är bankhändelserna i Mr Shoebox. Än så länge är det bara du som Administratör som kan se dessa händelser.