Koppla kund till Fortnox

Mr Shoebox erbjuder en API-koppling till Fortnox för export av händelser. Denna export skickar till skillnad från SIE-exporten även över bilder.

Grundkrav

För att kunna använda sig av Fortnox API-koppling måste varje användare ha tillägget Integration. Detta tillägg kostar för närvarande 59:-/mån och kund. Kostnaden tas ut av Fortnox och är inget vi kan styra över.

Börja med att välja kund i Fortnox i kundväljaren. Välj sedan Tilläggsbeställning i kundmenyn.

Du kommer få upp ett antal fyrkanter med val av tillägg. Leta upp tillägget Integration och se till att det står ett grönt .

Nu har du gjort första steget genom att aktivera API-integrationer i Fortnox, så nu ska vi skapa en integrationskoppling mot Mr Shoebox.

Skapa integration mot Mr Shoebox

Välj Administrera användare i funktionsväljaren om du inte redan hamnat i administrationsvyn.

I listningen längst ner kommer du att se dina befintliga integrationer. Förmodligen kommer den listan att vara tom, men ibland kan det finnas andra integrationer redan. Fortnox kräver dessutom att man gör en ny aktivering en gång per år, vilket kan medföra att det finns tidigare integrationer mot Mr Shoebox. Om det finns tidigare integrationer rekommenderar vi att man avaktiverar dessa innan man lägger till en ny. Avaktivering sker genom att klicka på papperskorgssymbolen längst till höger.

För att lägga till en ny integration, klicka på den orangea knappen Lägg till integration. Du kommer nu mötas av ett antal dialogrutor. I den första ska du välja Mr Shoebox. Börja skriva så fyller Fortnox i automatiskt efter ett tag.

Nästa ruta är ren information om vad integrationen kommer att få tillgång till. Klicka på Spara.

Nu kommer ett viktigt steg! Fortnox kommer att ange en kod i nästa dialogruta som är jätteviktig att man kopierar innan man eventuellt stänger ner fönstret. Glömmer man att kopiera koden finns det inget sätt att återfå den, och då får man börja om med en ny integration.

Lägg till koppling i Mr Shoebox

Nu kommer sista steget i kopplingen!

Gå in i Mr Shoebox och välj respektive kund. Du kan klicka på inställningssymbolen direkt i listan på översikten.

När du har kommit till inställningar, klicka på fliken för Integrationer. Bocka i valet Aktiv och skriv in koden i fältet nedanför. Glöm inte att spara genom att trycka på Uppdatera Fortnox-uppgifter!

Sådär! Nu ska din integration vara klar att användas!