Hantera utkast

Klicka på Mer-knappen längst ner till höger i navigationsfältet.

Välj sektionen för Faktura.

Du kommer nu till en vy med fyra flikar

Vi har sedan tidigare skapat en faktura (se Skapa faktura). Nya fakturor sparas alltid som utkast. Du kan redigera och förhandsgranska dessa innan du skickar dem. Klicka på aktuell faktura för att välja den och se en översiktsvy.

För att hantera fakturan, klicka på de tre punkterna i övre höger kant.

Redigera faktura

För att redigera fakturan, klicka på Redigera. Du kommer nu att tas till samma vy som när du skapade fakturan, men med tidigare uppgifter förifyllda.

Förhandsgranska faktura

För att se hur fakturan ser ut innan du skickar iväg den, klicka på Förhandsgranska. Förhandsgranskning är framförallt viktigt om det är första gången du ska skicka iväg en faktura. Nu kan du se om logon ser rätt ut, om rätt uppgifter finns med etc.

I vårt fall är vi nöjda med utseendet på fakturan, så vi är redo att skicka den till kund nu!

Skicka faktura

För att skicka fakturan till kund, klicka på Skicka.

Innan du skickar iväg fakturan har du möjlighet att ändra email-adressen till kunden samt skriva ett meddelande.

Kunden kommer nu få fakturan skickad till den angivna epostadressen. Fakturan över från Utkast till Skickade samtidigt som en händelse skapas för bofköringen.